STARTSIDA FÖR UTSTÄLLARE FÖR KLUBBAR FÖR BESÖKARE AKTIVITETER
SAMARBETSPARTNER PRESS KONTAKT OM MOTOLIVE AB HITTA HIT
AKTIVITETER


Ett urval aktiviteter utöver provkörning av MC:

Provkörning av mopeder – bra pendlarfordon:
Det kommer att finnas flera häftiga mopeder och småskotrar av olika märken och modeller för provkörning, på en särskild bana. Flera av dessa fordon är inte bara attraktiva för tonåringen, utan är också ett mycket bra pendlarfordon för den som tröttnat på bilköer och försenade tåg och bussar i städerna. MHF Ungdom, kommer att finnas på plats vid provkörningarna. MHF Ungdom arbetar sedan flera år med projektet Mopedmästaren där man riktar sig till högstadieskolor. Eleverna får en lektion i trafikkunskap och får prova på att köra moped på en liten manöverprovsbana. Vid provkörningen kommer det att vara möjligt att prova denna bana, men också att köra på en kortare raksträcka. För att få köra Moped Klass I krävs ett körkort – A, B eller det nya mopedkörkortet AM, alternativt det gamla förarbeviset för moped klass I.

Provkörning av hjälmar och kommunikationssystem:
Du kan även provköra hjälmar från Duells och Schuberth. Varumärken: AGV, Shoei och Schuberth. Stort utbud av storlekar finns för utlåning. Möjlighet finns också att provköra Schuberths kommunikationssystem SRC.

Schuberth lottar ut hjälmar sker bland de som provkör:
Duells lockar å sin sida med specialerbjudanden bland alla som lämnar testutlåtanden. Du får 1000:- i inbyte för din gamla hjälm när du köper en AGV T-2 och du får ett valfritt visir till ett värde upp till 695 kr om du köper en Shoei.

För mer information, besök Duells och Schuberth i deras tält!

Delta i utlottning om du lämnar in din provkörningslapp:
Lämna in din registreringslapp i inskrivningstältet när du är klar, så deltar du i utlottningen av massor av fina priser som kommer från Triumph, Vartex, Honda och BMW.

Vi drar vinnare varje dag, och du kommer att meddelas via mail eller telefon, så du kan få bestämma storlek mm.

Ge dina recensioner till Bike:
Tidningarna Bike och MC Nytt kommer att finnas med i samband med provkörningarna, både i Göteborg och Stockholm, och delge sina tester och recensioner. Det kommer att finnas över 100 motorcyklar av olika modeller och märken att provköra. Dom kommer även att göra intervjuer på plats, och fånga upp de som just har provkört någon häftig hoj och lägga ut det på nätet.

SMC School:
SMC (Sveriges Motorcyklister) kommer att visa smakprov på utbildningsverksamhet och kunniga personer svarar på frågor och ger tips om vårfix av din MC. Hos SMC finns ett rikligt utbud av aktiviteter runt om i landet. Resor, kurser, träffar, touring och för att bara nämna några. SMC är en organisation med drygt 60 000 medlemmar och 400 klubbar.

Myshörna för Harley-åkare:
I samarbete med tidningen BIG TWIN kommer MC live att erbjuda ett riktigt vattenhål för alla Harley Davidson-entusiaster. –Här kommer finnas aktiviteter så som pinstripe, mc-utställning, Harley-café och representanter från kända tillbehörsleverantörer som har svar på alla din Harleyfrågor, säger Björn Glanz, från tidningen BIG TWIN. Harley Corner är något man inte bör missa, helt enkelt!

Besiktiga din MC på plats:
Bilprovningen erbjuder besiktning av svenskregistrerade motorcyklar. -Det här blir något helt nytt att applicera arbetsplatsen bland entusiasterna på Mc Live, säger Mats Lundmark, platschef i Stockholm. Det kommer att finnas en stor kapacitet med ett enkel drop-in system och ytterligare personal är på plats för att ta hand om frågor m.m.

Köp & sälj din MC:
Ska du sälja din motorcykel? Ställ upp den på Marknadsplatsen! Alla privatpersoner som vill sälja sin motorcykel kan ställa upp sin hoj på vårt avsatta område: Marknadsplatsen. Passa även på att besikta din hoj innan försäljningen, du får besiktningsprotokoll, köpekontrakt och till-salu-skylt som du kan använda vid försäljningen. Bilprovningen finns på plats på mässan, både i Göteborg och Stockholm.

SMC Klubby:
Sveriges alla entusiaster i samlad skara. SMC bjuder in och står för värdskapet av märkesbundna och lokala klubbar. Gillar du umgänget kring MC-folket eller behöver tips och råd om din motorcykel så finns här en enorm källa. Klubbar som är intresserade av att ställa ut gå in på www.svmc.se för vidare info.

Restips från Allt om MC:
Sveriges största MC-tidning Allt om MC ger dig tips och idéer om vart du skall åka med din motorcykel. Tidningen som under lång tid byggt upp en enorm källa av reportage och erfarenhet av besökvärda destinationer hjälper dig på plats att planera din motorcykelsemester. Allt från kortare dagsutflykt till en riktig långkörare genom Europa. Välkommen till Allt om MC´s monter som hjälper dig att hitta de riktiga smultronställena för dig och din motorcykel.

OM MC MÄSSAN - MC LIVE 2010
Över 20.000 provkörningar!

Under 23-25 april och 30 april - 2 maj kommer McRF att lansera en ny MC Mässa - MC live 2010. Ett evenemang där McRF tillsammans med eventarrangören, MotoLive AB, har utvecklat konceptet kring Provkörningsdagarna. På MC live 2010 kommer man att erbjuda landets största provkörningsaktivitet, produkt- och tillbehörsutställning, klubb-by, swap meet, knatte-aktiviteter och mycket, mycket mer. Det kommer i särklass att bli de största MC evenemangen 2010. Mer än 20.000 provkörningar räknar Per Johansson, VD McRF kommer att genomföras. Och han hoppas också att detta ska skapa tryck i nyförsäljningen.
 


SENASTE NYTT OM MC MÄSSAN - MC LIVE 2010
BOENDE UNDER MÄSSORNA:
För bokning av logi under MC live i Göteborg och Stockholm, klicka på
fliken ?Hitta hit? och boka direkt online.
Dubbelrum från 655 kr per natt inklusive frukostbuffé och moms.
För personlig bokning ring Avisita Call center på tel: 0752-401010.
Besök www.hotellguiden.se för fler prisvärda hotellalternativ.

TOURINGARENA PÅ MC LIVE!
Välkomna till Allt om MC:s monter på MC Live i Göteborg! Här kan du träffa redaktionen och prata motorcyklar över en kopp kaffe. Temat är touring och bland annat kommer äventyrsresenären Fredrik Persson berätta om sin jordenruntresa med hoj. I fotogalleriet kan du njuta av inspirerande bilder från resor gjorda med motorcykel. Man kan även vinna fina priser genom att rösta fram den bästa touringbilden! Vidare är SMC är på plats och informerar om sina resor och Bilsport & MC Specialförsäkringar pratar försäkringsskydd inför resan.
UTSTÄLLARLISTAN börjar ta form. Nu är bl a alla McRFs medlemmar klara och inritade på kartan i både Stockholm och Göteborg. MC live 2010 erbjuder inte bara provkörningar utan här kommer du att både kunna se, köra och köpa alla motorcyklar, mopeder och tillbehör av alla märken och modeller. Gå in under "För utställare" så ser du en dagsaktuell förteckning som kommer att fyllas på ända fram tills det är dags att slå upp grindarna. Välkommen!
Tryck här för att öppna utställarförteckningen.
Bilprovningen deltar på MC Live Både i Göteborg och Stockholm är Bilprovningen på plats och erbjuder besiktning av svenskregistrerade motorcyklar. Bilprovningen har tidigare med stort intresse haft särskilda öppethelger för motorcyklar.
-Men det här blir något helt nytt att applicera arbetsplatsen bland entusiasterna på Mc Live, säger Mats Lundmark, platschef i Stockholm. Det kommer att finnas en stor kapacitet med ett enkel drop-in system och ytterligare personal är på plats för att ta hand om frågor m.m. Välkommen att besiktiga motorcykeln på MC live 2010.

 
 
COPYRIGHT 2010 - MC live